Zpátky na blog
+ servings

Zdravé low-carb květákové rizoto s dýní a nivou

Jednoduché a rychlé nízkosacharidové dýňové rizoto z květákové rýže, které si připravíte během půl hodiny. Obsahuje pouze 20 g sacharidů.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření15 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká, Italian, Italská
Klíčové slovo: dýňové rizoto, květákové rizoto, low carb recept, low carb rizoto, nízkosacharidové recepty, rizoto s dýní
Dávka: 2 porce

Ingredience

  • 300 g dýně hokkaido nebo máslová
  • 200 g květáku
  • 1 cibule
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL másla lze nahradit olivovým olejem
  • 1 hrst ořechů mandle, vlašské ořechy nebo pekany
  • 1/2 hrnku smetany veganská nebo klasická
  • 4 PL vývaru
  • 1 hrnek nivy nebo gorgonzoly 100 g- vynechat ve veganské alternativě
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Dýni oloupejte, nakrájejte a rozmixujte v sekáčku na malé kousky o velikosti rýže.
  • Květák zbavte košťálu, rozdělte na růžičky a rozmixujte v sekáčku na malé kousky o velikosti rýže.
  • Na drobno nakrájenou cibuli orestujte na směsi oleje a másla. Přidejte květák s dýní, osolte, opepřete a 1-2 minuty restujte.
  • Přidejte vývar a smetanu a duste 10-15 minut, dokud není zelenina měkká. Nesmí být ale rozvařená.
  • Mezitím si na suché pánvi orestujte nadrcené ořechy.
  • Připravte si sýr a část vmíchejte do rizota.
  • Podávejte se zbytkem sýru a opraženými ořechy.