Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
Zdravé low-carb květákové rizoto s dýní a nivou
Jednoduché a rychlé nízkosacharidové dýňové rizoto z květákové rýže, které si připravíte během půl hodiny. Obsahuje pouze 20 g sacharidů.
Doba přípravy
15
minutes
minut
Doba vaření
15
minutes
minut
Chod:
Hlavní chod
Kuchyně:
Česká, Italian, Italská
Klíčové slovo:
dýňové rizoto, květákové rizoto, low carb recept, low carb rizoto, nízkosacharidové recepty, rizoto s dýní
Dávka:
2
porce
Ingredience
300
g
dýně
hokkaido nebo máslová
200
g
květáku
1
cibule
1
PL
olivového oleje
1
PL
másla
lze nahradit olivovým olejem
1
hrst ořechů
mandle, vlašské ořechy nebo pekany
1/2
hrnku smetany
veganská nebo klasická
4
PL
vývaru
1
hrnek
nivy nebo gorgonzoly
100 g- vynechat ve veganské alternativě
sůl
pepř
Postup
Dýni oloupejte, nakrájejte a rozmixujte v sekáčku na malé kousky o velikosti rýže.
Květák zbavte košťálu, rozdělte na růžičky a rozmixujte v sekáčku na malé kousky o velikosti rýže.
Na drobno nakrájenou cibuli orestujte na směsi oleje a másla. Přidejte květák s dýní, osolte, opepřete a 1-2 minuty restujte.
Přidejte vývar a smetanu a duste 10-15 minut, dokud není zelenina měkká. Nesmí být ale rozvařená.
Mezitím si na suché pánvi orestujte nadrcené ořechy.
Připravte si sýr a část vmíchejte do rizota.
Podávejte se zbytkem sýru a opraženými ořechy.