Zpátky na blog
+ servings

Zdravé domácí snickers – lepší než kupované

Tyhle snickers jsou lepší než kupované, jsou zdravé, jsou bezlepkové a pokud máte veganskou čokoládu, můžete udělat i bezlaktózovou verzi.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba1 hour
Dávka: 6 ks

Ingredience

  • 1 ½ hrnku mandlové mouky
  • 3 PL kokosového oleje tekuté (když tak trochu ohřát)
  • 2 PL javorového sirupu nebo medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnek vypeckovaných datlí Medjool namočených v horké vodě na 10 minut
  • 2 PL arašídového másla
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnku pražených arašídů
  • 1 ⅓ hrnku čokoládových peciček hořká čokoláda
  • 2 ČL kokosového oleje

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte olejem formu (ideálně tu na banánový chleba) nebo ji vyložte pečicím papírem.
  • V misce smíchejte mandlovou moučku, javorový sirup, vanilkový extrakt a kokosový olej. Těsto pevně vtlačte do připravené formy a vytvořte rovnoměrnou vrstvu.
  • Pečte 20 minut a poté nechte těsto zcela vychladnout.
  • Mezitím si připravte karamelovou vrstvu: V mixéru rozmixujte namočené datle, arašídové máslo, dokud nevznikne hladká směs.
  • Na vychladlou vrstvu těsta rozetřete karamelovou vrstvu a posypte ji arašídy. Trochu je vmáčkněte.
  • Dejte na 30 minut do mrazáku.
  • Mezitím rozpusťte čokoládové pecičky s kokosovým olejem nad parní lázní.
  • Vyjměte z mrazáku a nakrájejte na rovnoměrné tyčinky. Každou tyčinku potřete čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v ledničce.