Zpátky na blog

Veganský těstovinový salát ze sezónní zeleniny s kešu zálivkou (bezlaktózový)

Máte rádi krémové zálivky, ale nemůžete smetanu? Zkuste náš bezlaktózový veganský salát ze sezónní zeleniny.
Chod: Salát
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bramborový salát, těstovinový salát
Dávka: 0

Ingredience

  • 300 g těstovin klasické, cuketové nudle, čočkové nebo bezlepkové dle chuti
  • 400 g sezónní zeleniny rajčata, okurky, kukuřice, avokádo, blanšírovaná brokolice
  • 1 hrneček kešu namočených v horké vodě alespoň 5 minut, poté zcezených a vychladlých
  • Hrst čerstvé bazalky
  • 0,5 hrnečku vody
  • 1 ČL sušeného česneku
  • 1 ČL sušené cibule
  • 1 PL lahůdkového droždí
  • Šťáva z 1/2 limetky
  • Sůl dle chuti

Postup

  • Těstoviny uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout.
  • Připravte si zeleninu. Nakrájejte tu, kterou nemusíte vařit, upečte (dýni, batáty) nebo oblanšírujte zbytek (brokolice).
  • Kešu dejte na 5 minut do horké vody, slijte a rozmixujte se studenou vodou a kořením.
  • Zálivku smíchejte s těstovinami a zeleninou, promíchejte a podávejte.