Veganský těstovinový salát ze sezónní zeleniny s kešu zálivkou (bezlaktózový)
Máte rádi krémové zálivky, ale nemůžete smetanu? Zkuste náš bezlaktózový veganský salát ze sezónní zeleniny.
Chod: Salát
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bramborový salát, těstovinový salát
Dávka: 0
- 300 g těstovin klasické, cuketové nudle, čočkové nebo bezlepkové dle chuti
- 400 g sezónní zeleniny rajčata, okurky, kukuřice, avokádo, blanšírovaná brokolice
- 1 hrneček kešu namočených v horké vodě alespoň 5 minut, poté zcezených a vychladlých
- Hrst čerstvé bazalky
- 0,5 hrnečku vody
- 1 ČL sušeného česneku
- 1 ČL sušené cibule
- 1 PL lahůdkového droždí
- Šťáva z 1/2 limetky
- Sůl dle chuti
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout.
Připravte si zeleninu. Nakrájejte tu, kterou nemusíte vařit, upečte (dýni, batáty) nebo oblanšírujte zbytek (brokolice).
Kešu dejte na 5 minut do horké vody, slijte a rozmixujte se studenou vodou a kořením.
Zálivku smíchejte s těstovinami a zeleninou, promíchejte a podávejte.