Veganský sýr
Pokud hledáte alternativu k sýrům nebo zkrátka chcete zkusit něco jiného, určitě si náš veganský sýr z kešu oříšků zamilujete. Má výraznou chuť, lze ho krájet a jednoduše mazat na chleba.
Doba přípravy 5 minutes minut
Doba vaření 30 minutes minut
Celková doba 35 minutes minut
Course: Svačina
Cuisine: Veganská, Vegetariánská
Keyword: veganský sýr
Servings: 1 bochánek
150 g kešu ořechů 1/3 šálku vody 5 lžic citronové šťávy 2 lžíce kokosového oleje 60 g tahini 1/2 ks střední mrkve 2 a půl lžičky soli 1 lžička česneku v prášku 1 šálek vody 1 lžíce agaru v prášku 1/4 lžičky červené papriky 1/8 lžičky kajenského pepře 1 lžíce dijonské hořčice 1/4 šálku lahůdkového droždí
Kešu rozmixujeme s 1/3 šálkem vody, citronovou šťávou, kokosovým olejem, tahini, mrkví, solí, česnekem, paprikou, pepřem, lahůdkovým droždí a hořčicí.
Rozmícháme agar s jedním šálkem vody a dáme vařit.
Za stálého míchání vaříme agar jednu minutu, a poté sundáme z plotny a necháme minutu odstát.
Přelijeme agar k sýrové směsi a rozmixujeme.
Směs přesuneme do olejem vymazané misky a necháme ztuhnout v lednici.