Zpátky na blog

Těstoviny s liškovou omáčkou

Pokud máte doma lišky, je na čase vyzkoušet tento dokonalý recept na bezlaktózovou liškovou omáčku k těstovinám, kterou můžou i vegani i lidi na dietě.
Dávka: 0

Ingredience

  • 300 g těstovin např. penne, tagliatelle nebo fusilli
  • 200 g lišek nakrájených
  • 1 hrneček kešu ořechů namočených v horké vodě alespoň 5 minut, poté zcezených
  • 200 ml horké vody
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 2 ČL sušeného česneku
  • 1 ČL muškátového oříšku
  • 1 ČL sušené cibule
  • Sůl cca půl lžičky dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • šťáva z půlky limetky
  • Olej na restování

Postup

  • Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
  • Kešu namočte alespoň na 5 minut do horké vody a propláchněte.
  • Rozmixujte s horkou vodou, lahůdkovým droždím, sušeným česnekem, muškátovým oříškem, sušenou cibulí, solí a pepřem do hladké omáčky.
  • Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájené lišky. Nechte je chvíli restovat, dokud nepustí vodu, kterou nemusíte nechávat vypařit, a přidejte kešu omáčku.
  • Omáčku s liškami duste pod pokličkou na nízkém plameni po dobu 10-15 minut.
  • Uvařené těstoviny vmíchejte do hotové omáčky a důkladně promíchejte.
  • Omáčku dosolte a dochuťte šťávou z limetky podle chuti. Podávejte teplé.