Sekaná z červené čočky
I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka, ovesné vločky, mrkev a několik dalších ingrediencí, které v kuchyni určitě najdete.
Doba přípravy 30 minutes minut
Doba vaření 40 minutes minut
Celková doba 1 hour hodina 10 minutes minut
Course: Hlavní chod
Cuisine: Veganská, Vegetariánská
Keyword: čočková sekaná, sekaná z červené čočky
Servings: 1 forma
Propláchneme červenou čočku a vaříme zhruba 15 minut, do měkka.
Uvařenou čočku přendáme do velké mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Do mísy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, ovesné vločky, vejce, mouku, hořčice, sušená rajčata majoránku, sůl a pepř (prostě všechno).
Vše promícháme a pokud je směs řídká, přidáme více mouky.
Směs přelijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů celsia zhruba 40 minut.
Hotovou čočku podáváme s pečeným bramborem nebo s čímkoliv, co máte rádi.