Zpátky na blog
+ servings

Recept: Tvarohová buchta na plech, sušené mango a ovoce

Tradiční česká tvarohová buchta na plech, do které jsme přidali sušené mango, brusinky a rozinky, je vynikající rychlý moučník s nádechem exotického ovoce.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření45 minutes
Celková doba1 hour
Dávka: 1 plech

Ingredience

  • 6 vejcí
  • 180 g třtinového cukru nebo bílého
  • 350 g měkkého tvarohu
  • 200 g másla nebo ghí
  • citrónová šťáva z jednoho citronu
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 ČL vanilkový extrakt

Postup

  • Oddělte žloutky od bílků a z nich vyšlehejte sníh.
  • Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte do krémové pěny.
  • Přidejte citronovou kůru a šťávu, mouku, kypřící prášek, máslo a tvaroh.
  • Směs mixujte mixérem, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nakonec ručně vmíchejte sníh a sušené ovoce.
  • Těsto vylijte na vymazaný plech a pečte na 170 °C 45 minut do zlatova.