Recept: Slaný dýňový koláč
Máte ze zahrádky příliš mnoho dýní a už vás nebaví z ní vařit jen polévku? Zkuste tento jednoduchý dýňový koláč a provoňte si kuchyni podzimní atmosférou. Slaný koláč je lahodný, jednoduchý na přípravu, a navíc veganský.
Doba přípravy 15 minutes minut
Doba vaření 45 minutes minut
Celková doba 1 hour hodina
Course: Hlavní chod
Cuisine: Vegetariánská
Keyword: dýňový koláč, dýňový quiche
Servings: 1 plech
Ze špaldové mouky, soli, oleje a studené vody si vypracujeme těsto, vyválíme a přendáme pomocí válečku do předem vymazané formy na koláč.
Dýni nakrájíme nadrobno, cibuli na půlměsíčky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na pečicím papírem vyložený pekáč.
Těsto a dýni s cibulí pečeme v troubě na 200 ° po dobu 10-15 minut.
Mezitím si rozmixujeme nivu, vejce a smetanu a dochutíme čerstvými bylinkami, pepřem a solí.
Těsto a dýni necháme vychladnout a poté dýni s cibulí rovnoměrně rozprostřeme na těsto.
Zalijeme směsí z nivy a smetany a dozdobíme slunečnicovými semínky.
Pečeme 20-35 minut na 180 °C dozlatova.