Zpátky na blog
+ servings

Recept: Salát z černé čočky, balkánským sýrem a sušenými rajčaty

Vynikající a osvěžující salát z černé čočky, balkánským sýrem a sušenými rajčaty je plný bílkovin, takže vás pořádně zasytí nejen v letních dnech.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření25 minutes
Celková doba40 minutes
Chod: Hlavní chod, Salát
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: salát se sušenými rajčaty, salát z černé čočky
Dávka: 2 porce

Ingredience

  • 100 g černé čočky
  • 45 g sušených rajčat
  • 140 g balkánského sýru
  • 150 g římského salátu (1 menší kus)
  • ½ okurky
  • 200 g cherry rajčat nebo 2 větší rajčata
  • 2 mrkve
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ČL dijonské hořčice
  • sušená bazalka podle chuti
  • pepř podle chuti
  • citronová šťáva z půlky citrónu

Postup

  • Černou čočku dejte vařit dle návodu.
  • Omyjte a nakrájejte zeleninu a sušená rajčata.
  • Nastrouhejte mrkev na jemno a smíchejte s nakrájenou zeleninou.
  • Uvařenou černou čočku nechte chvíli vychladnout a poté ji přimíchejte do salátu.
  • V menší misce smíchejte olivový olej, hořčici a citronovou šťávu a míchejte, dokud nevznikne zálivka.
  • Promíchejte salát se zálivkou a nakonec přidejte balkánský sýr.