Recept: Salát z černé čočky, balkánským sýrem a sušenými rajčaty
Vynikající a osvěžující salát z černé čočky, balkánským sýrem a sušenými rajčaty je plný bílkovin, takže vás pořádně zasytí nejen v letních dnech.
Doba přípravy15 minutes minut
Doba vaření25 minutes minut
Celková doba40 minutes minut
Chod: Hlavní chod, Salát
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: salát se sušenými rajčaty, salát z černé čočky
Dávka: 2 porce
- 100 g černé čočky
- 45 g sušených rajčat
- 140 g balkánského sýru
- 150 g římského salátu (1 menší kus)
- ½ okurky
- 200 g cherry rajčat nebo 2 větší rajčata
- 2 mrkve
- 2 PL olivového oleje
- 1 ČL dijonské hořčice
- sušená bazalka podle chuti
- pepř podle chuti
- citronová šťáva z půlky citrónu
Černou čočku dejte vařit dle návodu.
Omyjte a nakrájejte zeleninu a sušená rajčata.
Nastrouhejte mrkev na jemno a smíchejte s nakrájenou zeleninou.
Uvařenou černou čočku nechte chvíli vychladnout a poté ji přimíchejte do salátu.
V menší misce smíchejte olivový olej, hořčici a citronovou šťávu a míchejte, dokud nevznikne zálivka.
Promíchejte salát se zálivkou a nakonec přidejte balkánský sýr.