Recept: Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky se hodí do letního i zimního jídelníčku. V létě oceníte její lehkost a rychlost přípravy, v zimě zas příjemně zahřeje a pokud přidáte chilli, pomůže vám bojovat se zimními bacily.
Doba přípravy 10 minutes minut
Doba vaření 35 minutes minut
Celková doba 45 minutes minut
Course: Polévka
Cuisine: Veganská, Vegetariánská
Keyword: čočková polévka, polévka z červené čočky
Servings: 4 porce
1 střední cibule 2 stroužky česneku prolisovaný 2 mrkve 1/2 šálku červené čočky 1 plechovka rajčatového pyré nebo krájených rajčat zeleninový vývar čerstvý koriandr petrželka na ozdobu
Příprava čočky Proplácheme čočku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Vodu nesolíme a vaříme 15 minut.
Příprava polévky Na pánvi zpěníme cibulku a přidáme mrkev. Tři minuty restujeme.
Do pánve přidáme zeleninový vývar, česnek, rajčata (nebo pyré), nasekaný koriandr a uvařenou čočku. Promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
Vaříme dalších 20 minut a je hotovo.