Zpátky na blog
+ servings

Recept: Nejlepší pohankové rizoto s kuřecím masem

Jednoduché pohankové rizoto s kuřecím masem a zeleninou. Je rychlé na přípravu, zdravé a uvařit ho zvládne každý.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření15 minutes
Celková doba30 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: pohankové rizoto, rizoto z pohanky
Dávka: 5 porcí

Ingredience

  • 1 hrnek pohanky (250 g)
  • 2-3 kuřecí prsa (350 g)
  • 3 mrkve (150 g)
  • 100 g hrášku
  • 100 g zeleninové směsi
  • 1 cibule
  • nesolené arašídy na posypání podle chuti
  • olivový olej nebo ghí
  • 1 ČL sladké papriky
  • 1 ČL kmínu
  • 2 ČL provensálských bylinek
  • sůl a pepř podle chuti
  • zeleninový vývar

Postup

  • Propláchněte a namočte pohanku.
  • Na olivovém oleji nebo ghí osmažte najemno nakrájenou cibulku dozlatova a přidejte maso nakrájené na nudličky.
  • Jakmile se maso zatáhne, přidejte papriku, kmín, pepř, sůl a dále restujte maso dozlatova.
  • K orestovanému masu přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, hrášek a zeleninovou směs.
  • Vše spolu chvíli restujte a následně podlijte zeleninovým vývarem, přidejte bylinky a pohanku.
  • Směs nechte vařit pod pokličkou, dokud pohanka se zeleninou nezměkne.
  • Na konec přisypte nesolené arašídy.