Recept: Nejlepší pohankové rizoto s kuřecím masem
Jednoduché pohankové rizoto s kuřecím masem a zeleninou. Je rychlé na přípravu, zdravé a uvařit ho zvládne každý.
Doba přípravy15 minutes minut
Doba vaření15 minutes minut
Celková doba30 minutes minut
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: pohankové rizoto, rizoto z pohanky
Dávka: 5 porcí
- 1 hrnek pohanky (250 g)
- 2-3 kuřecí prsa (350 g)
- 3 mrkve (150 g)
- 100 g hrášku
- 100 g zeleninové směsi
- 1 cibule
- nesolené arašídy na posypání podle chuti
- olivový olej nebo ghí
- 1 ČL sladké papriky
- 1 ČL kmínu
- 2 ČL provensálských bylinek
- sůl a pepř podle chuti
- zeleninový vývar
Propláchněte a namočte pohanku.
Na olivovém oleji nebo ghí osmažte najemno nakrájenou cibulku dozlatova a přidejte maso nakrájené na nudličky.
Jakmile se maso zatáhne, přidejte papriku, kmín, pepř, sůl a dále restujte maso dozlatova.
K orestovanému masu přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, hrášek a zeleninovou směs.
Vše spolu chvíli restujte a následně podlijte zeleninovým vývarem, přidejte bylinky a pohanku.
Směs nechte vařit pod pokličkou, dokud pohanka se zeleninou nezměkne.
Na konec přisypte nesolené arašídy.