Rozmixujte sušenky na jemný prášek a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Promíchejte.
Směs sušenek a másla rozprostřete na dno dortové formy a lžící utlačte tak, aby byl korpus pevný. Směs utlačte i po stranách formy, aby vám dobře držel krém.
Dejte základ vychladit do lednice, aby ztuhl.
Krém
V míse vyšlehejte všechnymléčné složky: tvaroh, mascarpone i čerstvý sýr.
Až je směs hladká a krémová, postupně k ní přidávejte pistáciové máslo, čekankový sirup, vanilkový extrakt a šťávu z citrónu.
Do pistáciové směsi vmíchejte nadrobno nasekané pistácie.
Kompletace a dozdobení
Do ztuhlého a vychlazeného korpusu rovnoměrně naneste pistáciový krém a uhlaďte.
Ozdobte nasekanými pistáciemi, pistáciovým máslem a čerstvými borůvkami