Zpátky na blog
+ servings

Recept: Nejlepší pistáciový cheesecake

Nepečený cheesecake plný pistáciové chuti v kombinaci s čerstvým sýrem? Máme pro vás jednoduchý recept, kterému nemůžete odolat.
Doba přípravy45 minutes
Celková doba45 minutes
Chod: Dessert, Dezert
Kuchyně: Vegetariánská, Zdravá výživa
Klíčové slovo: dort z pistácií, pistáciový cheesecake, pistáciový dort
Dávka: 1 dort

Ingredience

Korpus

  • 250-300 g máslových sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla

Pistáciový krém

  • 200 g mascarpone
  • 200 g čerstvého tvarohu
  • 200 g čerstvého sýra lučina, philadelphia
  • 150 g pistáciového másla
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 1 hrst nasekaných pistácií
  • čekankový sirup dle chuti
  • šťáva z 1 citrónu

Na ozdobu

  • nasekané pistácie
  • čerstvé borůvky
  • pistáciové máslo

Postup

Korpus

  • Rozmixujte sušenky na jemný prášek a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Promíchejte.
  • Směs sušenek a másla rozprostřete na dno dortové formy a lžící utlačte tak, aby byl korpus pevný. Směs utlačte i po stranách formy, aby vám dobře držel krém.
  • Dejte základ vychladit do lednice, aby ztuhl.

Krém

  • V míse vyšlehejte všechny mléčné složky: tvaroh, mascarpone i čerstvý sýr.
  • Až je směs hladká a krémová, postupně k ní přidávejte pistáciové máslo, čekankový sirup, vanilkový extrakt a šťávu z citrónu.
  • Do pistáciové směsi vmíchejte nadrobno nasekané pistácie.

Kompletace a dozdobení

  • Do ztuhlého a vychlazeného korpusu rovnoměrně naneste pistáciový krém a uhlaďte.
  • Ozdobte nasekanými pistáciemi, pistáciovým máslem a čerstvými borůvkami
  • Dejte do lednice vychladit minimálně na 3 hodiny.
  • Můžete servírovat.