Zpátky na blog
+ servings

Recept: Nejlepší marocký kuskus se zeleninou (vegan)

Marocká kuchyně je víc než jídlo, je to společenský rituál, který spojuje rodinu a přátele. Uvařte si s námi nejlepší marocký kuskus se zeleninou plný koření a ořechů.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření25 minutes
Celková doba40 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Marocká
Klíčové slovo: marocký kuskus, marocký kuskus se zeleninou
Dávka: 5 porcí

Ingredience

  • 250 g kuskusu
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml vody
  • 1 střední batát přibližně 300 g
  • 1/2 menší dýně přibližně 300 g
  • 3 ks mrkve
  • 1 střední cuketa přibližně 300 g
  • 300 g rajčat
  • 1 červená paprika
  • 400g uvařené cizrny
  • 2 červené cibule
  • 1 ČL římského kmínu
  • 1 ČL kari koření
  • 1 ČL pálivé papriky
  • 1/2 ČL muškátového oříšku
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • olivový olej
  • 1 hrst mandlí nasekaných nebo na plátky
  • 1 hrst datlí nakrájených

Postup

  • Kuskus nasypte do misky a zalijte horkým vývarem nebo vodou. Přiklopte talířem a nechte bobtnat.
  • Na oleji osmažte nakrájenou cibuli spolu s kořením.
  • Přidávejte postupně nakrájenou zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí (začněte batáty, mrkví). Tvrdší zeleninu pár minut smažte než přidáte další.
  • Poté přidejte rajčata a uvařenou cizrnu.
  • Chvíli restujte a pak podlijte vývarem a nechte vařit do změknutí (přibližně 20 minut).
  • Nakrájejte mandle, datle a čestvý koriand.
  • Jakmile je zeleninová směs měkká, můžete podávat.