Recept: Nejlepší čokoládové brownies s lyofilizovaným ovocem
Vynikající a hlavně pořádně čokoládový recept na nejlepší brownies s lyofilizovaným ovocem, který jsme upekli z extra dávky pravé belgické čokolády.
Doba přípravy20 minutes minut
Doba vaření25 minutes minut
Celková doba45 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Americká
Keyword: brownies s lyofilizovaným ovocem, nejlepší čokoládové brownies, recept na brownies
Servings: 1 plech
Vyšlehejte vejce a postupně do nich přidávejte cukr. Šlehejte tak dlouho (zhruba 5 minut), dokud vám nevznikne nadýchaná pěna.
Prosejte mouku a kakao přes síto, aby tam nebyly žádné hrudky.
Připravte vodní lázeň a zahřejte vodu na 45°C. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kousky másla a pomalu míchejte, dokud se vše nerozpustí.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem pomalu vmíchejte do vyšlehané pěny a důkladně promíchejte.
Pomalu přidávejte mouku s kakaem a mixujte mixérem, dokud se všechny složky nespojí.
Hladké těsto dejte do vymazané formy a z počátku pečte 10 minut na 200 °C, poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 15 minut.
Poté nechte čokoládové brownies vychladnout venku (nikoliv v troubě) a můžete na ně nalít čokoládovou polevu a ozdobit lyofilizovaným ovocem a ořechy.