Zpátky na blog

Recept: Nadýchané kynuté buchty s tvarohem bez vajec

Nadýchané kynuté buchty s tvarohem, které voní jako babiččina kuchyň a neobsahují žádné vejce. Představuji vám recept na dokonale nadýchané kynuté buchty s tvarohovou náplní.
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: buchty s tvarohem, kynuté buchty
Servings: 0

Ingredients

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 50 g krupicového cukru
  • 10 g čerstvého droždí nebo 3-4 g sušeného
  • 10 g vanilkového cukru
  • 2 lněná vejce 2 lžíce mletého lněného semínka + 6 lžic vody
  • 5 g soli
  • 2 g muškátového oříšku
  • Kůra z poloviny citronu nejlépe bio
  • 80 g másla na dokončení

Náplň

  • 250 g tvarohu ve staniolu
  • 40 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • Citronová kůra volitelné

Instructions

  • V míse vytvoříme z mouky důlek, přidáme rozdrobené droždí, vanilkový cukr a vlažné mléko. Promícháme a necháme 35-40 minut odpočívat pod utěrkou.
  • Do vykynutého kvásku přidáme všechny zbylé suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout.
  • Smícháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.
  • Těsto rozdělíme na 20 dílů, každý rozplácneme, naplníme tvarohem a uzavřeme.
  • Buchty namáčíme v rozpuštěném másle a skládáme do pekáčku. Necháme 1,5 hodiny kynout.
  • Pečeme při 180°C 25-30 minut dozlatova.