Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
4.34
z
12
hlasů
Recept na zdravé medové perníčky
Vyzkoušejte osvědčený recept na perníčky, který je rychlý a jednoduchý, rychlý. Těsto na perníčky krásně voní po medu, dobře se s ním pracuje a hotové perníčky hned měkké a jsou vynikající.
Celková doba
1
hour
hodina
Course:
Dezert
Cuisine:
Zdravá výživa
Keyword:
vánoční perníčky
Servings:
1
plech
Ingredients
70
g
celozrnná špaldová mouka
30
g
žitná celozrnná jemně mletá mouka
60
g
vlašských ořechů (rozemletých)
3-4
lžíce
medu
špetka
soli
1
žloutek
1
lžíce
bílku
1
lžíce
kvalitního olivového oleje
1
lžíce
perníkového koření nebo směs mletého koření (skořice, koriandr, hřebíček, badyán, anýz, fenykl)
rozšlehané vejce na potření
sezam/půlené mandle na ozdobu
Instructions
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Z ingrediencí vypracujeme těsto.
Dáme do ledničky odpočinout na 10-20 minut a vyválíme.
Vykrojíme perníčky a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme vajíčkem a ozdobíme mandlemi a sezamem nebo upečeme a zdobíme až po upečení cukrovou polevou.
Pečeme 7-10 minut na 170 stupňů.