Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
4.70
z
10
hlasů
Recept na veganskou dýňovou polévku s kokosovým mlékem
Doba vaření
50
minutes
minut
Celková doba
50
minutes
minut
Chod:
Polévka
Kuchyně:
Vegetariánská
Klíčové slovo:
dýňová polévka, polévka z dýně
Dávka:
0
Ingredience
1
kg
dýně hokkaido
1
cibule
2
cm
zázvoru
2
stroužky
česneku
150
ml
kokosového mléka
1
litr
zeleninového vývaru
2
lžíce
olivového oleje
chilli
dýňová semínka
sůl
pepř
Postup
Předehřejte troubu na 180 C a vyložte velký plech pečicím papírem (nebo použijte nepřilnavý plech).
Dýni rozpůlíme, vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme péct do trouby asi na 25-30 minut dle velikosti kousků.
Cibuli nakrajíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky a zázvor nastrouháme.
Cibuli orestujeme na oleji, přidáme vývar, chilli, česnek, zázvor a dýni a vaříme 15 minut, aby se propojily chutě.
Polévku rozmixujeme, přidáme kokosové mléko a dochutíme.