Recept na veganské Bún Chay
Znáte veganský salát Bún Chảy? Je plný čerstvé zeleniny, tofu a servíruje se s arašídy. Je zdravý a vyrobíte ho doslova do 30 minut . Co na něj budete potřebovat?
Doba přípravy 20 minutes minut
Doba vaření 10 minutes minut
Celková doba 30 minutes minut
Course: Hlavní chod
Cuisine: Asijská, Veganská, Vegetariánská
Keyword: bun chai, bun chay
Servings: 2 porce
1 balení rýžových nudlí 1 balení naturálního nebo marinovaného tofu 2 mrkve 1 okurka 1 šálek nasekaného koriandru 1 šálek nasekané thajské bazalky 1 hrst pražených arašídů Zálivka 1/4 šálku rýžového octa 3 lžíce limetkové šťávy 1-3 lžíce kokosového cukru (dle chuti) 2 lžíce sojové omáčky 1 stroužek prolisovaného česneku 1-2 chilli papričky 1 lžíce vody
Nejprve si nakrájíme okurku a mrkev na jemné plátky. Můžete použít spiralizér.
Poté si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí.
Orestujeme si tofu na kokosovém oleji tak, aby bylo křupavé ze všech stran. Pro lepší chuť můžeme při restování přidat k oleji 1-2 lžíce zálivky.
Dáme vařit rýžové nudle dle pokynů na balení.
Rýžové nudle slijeme a propláchneme studenou vodou.
Rýžové nudle dáme do misky, naskládáme na ně zeleninu, bylinky a arašídy. Podáváme se zálivkou.