Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
5
z 1 hlasu
Recept na tradiční vánoční punč z červeného vína
Máte chuť na tradiční vánoční punč plný voňavého koření, dobrého vína a ovoce? Udělejte si domácí vánoční punč, který podle našeho receptu zvládne každý a zahřeje vás v chladných zimních dnech.
Doba přípravy
5
minutes
minut
Doba vaření
15
minutes
minut
Celková doba
20
minutes
minut
Chod:
Drinks
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
Vánoční punč
Dávka:
4
sklenice
Ingredience
500
ml
sladkého nebo polosladkého červeného vína
100
ml
rumu
450
ml
vody
5-7
ks
hřebíčku
2
ks
celé skořice
2
ks
badyánu
1
hrst
rozinek
1
ks
citrónu
2
ks
pomeranče
čerstvé ovoce na ozdobu
cukr nebo med podle chuti
Postup
Namočte rozinky do rumu alespoň hodinu předem.
Vymačkejte šťávu z citrónu a pomerančů a přiveďte ji k varu.
Přidejte připravené koření, červené víno a vodu.
Jakmile směs začne opět vařit, vypněte plamen.
Přidejte rum a doslaďte cukrem nebo medem podle chuti.
Podávejte s rozinkami, čerstvým a sušeným ovocem.