Zpátky na blog
+ servings

Recept na pravý nepečený cheesecake

Pravý nepečený cheesecake je jedním z nejoblíbenějších dezertů pro svou lehkou svěží chuť a jednoduchou přípravu, kterou zvládne každý.
Doba přípravy40 minutes
Celková doba40 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: nepečený cheesecake, rychlý cheesecake
Dávka: 1 dort

Ingredience

Korpus

Náplň

  • 400 g smetany ke šlehání
  • 250 g sýru Mascarpone
  • 200 g krémového sýru (např. Philadelphia, Lučina apod.)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 3/4 šálku čekankového sirupu

Zdobení

  • 300 g borůvek nebo jahod či jiného čerstvého ovoce

Postup

  • Rozdrťte sušenky na prášek a smíchejte s rozpuštěným máslem.
  • Sušenkovou směs důkladně promíchejte a rovnoměrně vtlačte do formy.
  • Připravený korpus dejte na 20 minut vychladnout do lednice.
  • Mezitím vyšlehejte smetanu s čekankovým nebo javorovým sirupem.
  • V druhé misce smíchejte krémový sýr, mascarpone, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt.
  • Poté vmíchejte vyšlehanou smetanu do připraveného sýru, aby se obě části dobře spojily.
  • Vytáhněte vychlazený korpus a naneste na něj připravený krém na cheesecake a ozdobte ho ovocem.
  • Cheesecake dejte na další 2 hodiny do ledničky a poté můžete podávat.