Recept na pravý nepečený cheesecake
Pravý nepečený cheesecake je jedním z nejoblíbenějších dezertů pro svou lehkou svěží chuť a jednoduchou přípravu, kterou zvládne každý.
Doba přípravy40 minutes minut
Celková doba40 minutes minut
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: nepečený cheesecake, rychlý cheesecake
Dávka: 1 dort
Náplň
- 400 g smetany ke šlehání
- 250 g sýru Mascarpone
- 200 g krémového sýru (např. Philadelphia, Lučina apod.)
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 3/4 šálku čekankového sirupu
Zdobení
- 300 g borůvek nebo jahod či jiného čerstvého ovoce
Rozdrťte sušenky na prášek a smíchejte s rozpuštěným máslem.
Sušenkovou směs důkladně promíchejte a rovnoměrně vtlačte do formy.
Připravený korpus dejte na 20 minut vychladnout do lednice.
Mezitím vyšlehejte smetanu s čekankovým nebo javorovým sirupem.
V druhé misce smíchejte krémový sýr, mascarpone, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt.
Poté vmíchejte vyšlehanou smetanu do připraveného sýru, aby se obě části dobře spojily.
Vytáhněte vychlazený korpus a naneste na něj připravený krém na cheesecake a ozdobte ho ovocem.
Cheesecake dejte na další 2 hodiny do ledničky a poté můžete podávat.