Zpátky na blog
Vytisknout recept
Obrázek receptu
Smaller
Normal
Larger
Vytisknout recept
Recept na pekanovou ovesnou kaši přes noc
Letní varianta ovesné kaše, kterou si určitě zamilujete. ❤️ Ideální, pokud se ráno nechcete trápit s přípravou jídla. Večer si připravíte lahodnou zdravou snídani plnou proteinu a zdravých tuků, která zasytí na celé dopoledne. ☺️
Doba přípravy
30
minutes
minut
Celková doba
30
minutes
minut
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Veganská, Vegetariánská
Dávka:
0
Ingredience
1/2
hrníčku
ovesných vloček
1/2
hrníčku
mléka dle vaší preference
1/4
hrníčku
řeckého nebo sojového jogurtu
1
lžíce
chia semínek
1
lžíce
sladidla (med nebo javorový sirup)
1/4
lžíce
vanilkového extraktu
Směs na dochucení
1/4
šálku
nakrájených jablek
1
lžíce
nasekaných pekanových ořechů
2
lžíce
javorových sirupů
1/4
lžíce
mleté skořice
Postup
Do skleničky nasypte vločky, chia semínka a všechny suché dochucující přísady na základ, přidejte jogurt a mléko a ostatní tekuté přísady.
Skleničku pevně uzavřete víčkem a protřeste, aby se ingredience promíchaly.
Ovoce nakrájejte na drobné kostičky, dejte do misky, promíchejte s javorovým sirupem a mletou skořicí.
Směs můžete vmíchat do základu, či ji dát pouze na vrch. Poté skleničku uzavřete a uložte do lednice, kde vydrží až tři dny.