Zpátky na blog
+ servings

Recept na nejlepší těsto na domácí belgické vafle

Milujete belgické vafle? Vyzkoušejte náš nejoblíbenější recept na domácí belgické vafle.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření30 minutes
Course: Dezert
Cuisine: belgická
Keyword: belgické vafle, vafle
Servings: 6 vaflí

Equipment

  • 1 vaflovač

Ingredients

  • 0,50 lžičky soli
  • 175 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 7 lžic rostlinného oleje
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce cukr krystal
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice

Instructions

  • Smíchejte v míse sůl, hladkou mouku, cukr a prášek do pečiva.
  • Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh.
  • K suchým přísadám přidejte rostlinný olej, mléko a žloutky. Mixujte, dokud není těsto hladké.
  • Do těsta opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
  • Hotové těsto nalijte do vaflovače a pečte 10-15 minut.
  • Podávejte s oblíbeným toppingem, například javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.