Recept na nejlepší těsto na domácí belgické vafle
Milujete belgické vafle? Vyzkoušejte náš nejoblíbenější recept na domácí belgické vafle.
Doba přípravy10 minutes minut
Doba vaření30 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: belgická
Keyword: belgické vafle, vafle
Servings: 6 vaflí
- 0,50 lžičky soli
- 175 g hladké mouky
- 3 ks vejce
- 7 lžic rostlinného oleje
- 150 ml mléka
- 1 lžíce cukr krystal
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
Smíchejte v míse sůl, hladkou mouku, cukr a prášek do pečiva.
Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte v tuhý sníh.
K suchým přísadám přidejte rostlinný olej, mléko a žloutky. Mixujte, dokud není těsto hladké.
Do těsta opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
Hotové těsto nalijte do vaflovače a pečte 10-15 minut.
Podávejte s oblíbeným toppingem, například javorovým sirupem, marmeládou, medem nebo nutellou.