Zpátky na blog
+ servings

Recept na domácí čekankový sirup

Nevíte, jak si vyrobit čekankový sirup doma? Náš jednoduchý recept vám nezabere moc času a budete mít zásobu domácího čekankového sirupu pro vaření i pečení.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření15 minutes
Celková doba35 minutes
Chod: Dezert
Klíčové slovo: čekankový sirup, domácí čekankový sirup, výroba čekankového sirupu
Dávka: 400 ml

Ingredience

  • ½ sklenice sušeného kořene čekanky
  • ½ sklenice vody
  • 1 sklenice xylitolu

Postup

  • Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Pak přidejte kousky kořene z čekanky a vařte na mírném plameni přibližně 10 minut.
  • Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Pak přidejte kousky kořene z čekanky a vařte na mírném plameni přibližně 10 minut.
  • Poté sirup odstavte ho z plamene a přeceďte jej přes sítko, aby tam nebyly žádné nečistoty.
  • Nalijte do sklenic a nechte vychladnout.