Recept na banánové lívance bez mouky z ovesných vloček
Tyto bezlepkové banánové lívance jsou jednoduché na přípravu, chutnají skvěle a jsou ideální snídaní po ranním tréninku, protože obsahují zdravé sacharidy a 12 g bílkovin na porci.
Doba přípravy 5 minutes minut
Doba vaření 30 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Vegetariánská
Keyword: banánové lívance, banánové lívanečky
Servings: 4 porce
2 zralé banány 2 vejce 1/2 šálku mandlového nebo ovesného mléka 1 lžička vanilkového extraktu 1 a 1/2 šálku ovesných vloček 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky mleté skořice 1/4 lžičky soli
Všechny ingredience rozmixujeme ve výkonném mixéru do hladkého těsta. Nechte těsto uležet v mixéru, zatímco budete rozehřívat pánev.
Lehce potřete pánev kokosovým olejem, máslem nebo olivovým olejem a dejte na střední teplotu.
Lívanečky pečeme do zlatova.
Lívanečky jsou vynikající samotné, ale my je máme nejraději s čekankovým či javorovým sirupem.
Tip: Pokud hnědnou příliš rychle, musíte snížit teplotu. (Většinou začínáme na středním plameni a poté snižuji teplotu na nižší plamen)