Zpátky na blog
+ servings

Recept: Kořeněné skořicové hvězdičky s mandlemi a polevou

Skořicové hvězdičky s mandlemi a polevou snadno připravíte jen z pěti surovin a pochutnají si i ti, kteří nesmí lepek či laktózu.
Doba přípravy50 minutes
Doba vaření25 minutes
Celková doba1 hour 14 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: skořicové hvězdičky s mandlemi
Dávka: 2 plechy

Ingredience

Postup

  • Na pánvi lehce opražte mandle. Jakmile vychladnou, tak je namelte najemno.
  • Z bílků, špetky soli a cukru vyšlehejte tuhý sníh.
  • Do vyšlehaných bílků přidejte skořici, citronovou kůru, mleté mandle a vypracujte těsto, které nechte 1 hodinu odpočinout v lednici.
  • Z těsta vyválejte přibližně 0,5 cm tlustý plát.
  • Z těsta vykrojte hvězdičky a přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
  • Vyšlehejte bílkovou polevu z bílků s moučkovým cukrem a troškou citrónové šťávy. S ní před upečením potřete jednotlivé hvězdičky.
  • Potřené hvězdičky nechte chvíli zaschnout a pečte 25 minut na150 °C.