Recept: Jednoduchý a zdravý jablečný koláč s vlašskými ořechy
Připravte si dokonalý jablečný koláč s vlašskými ořechy, který bude z celozrnné mouky a bez přidaného cukru.
Doba přípravy20 minutes minut
Doba vaření1 hour hodina
Celková doba1 hour hodina 20 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Vegetariánská, Zdravá výživa
Keyword: jablečný koláč, koláč z jablek
Servings: 1 koláč
Těsto
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 125 g ledového másla nakrájeného na kostičky
- 8-1ě lžic ledové vody
- 1 lžíce jablečného octa
Náplň
- 6 středně velkých jablek oloupaných a nakrájených na malé kostičky
- 2 lžíce skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku vlašských ořechů mletých
- 1 lžíce stévie nebo cukru
Na potření
- 1 vajíčko (při veganské verzi vynecháme)
Vypracujte v kuchyňském robotu těsto, zabalte ho do folie a nechte ho odležet do lednice na 30 minut.
Předehřejte troubu na 200 ºC.
Smíchejte ingredience na náplň.
Rozdělte těsto na 2 půlky a vyválejte na velmi tenké pláty.
Dejte vyválené těsto na dno vymazané koláčové formy.
Naplňte jablečnou náplní.
Z druhého těsta nakrájejte proužky a vytvořte na koláči mřížku.
Mřížku pomažeme vajíčkem.
Pečeme nejprve odkryté 20 minut na 200 ºC, poté zakryjeme alobalem a pečeme na 175 ºC dalších 30-35 minut.