Recept: Jednoduché srbské rizoto (s masem i bez)
Srbské rizoto patří k jednoduchým a rychlým receptům, které se hodí, když není zrovna moc času uvařit. Zasytí vás a snadno připravíte i více porcí.
Doba přípravy20 minutes minut
Doba vaření20 minutes minut
Celková doba40 minutes minut
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: srbské rizoto
Servings: 4 porce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g masa (mleté, kuřecí, uvařené sójové)
- 2 PL olivového oleje
- 2 PL másla nebo ghí
- 2 hrnky jasmínové rýže (cca 450 g)
- 300 g zeleniny (mražená směs s mrkví, hráškem a kukuřicí)
- 2 ČL zauzené papriky
- 1 ČL mletého pepře
- 2 ČL soli (podle chuti)
- 2 PL rajčatového protlaku
- 1 PL paprikového krému
- 3 hrnky vody nebo vývaru
Na drobno nakrájenou cibuli orestujte na směsi oleje a másla.
Přidejte česnek a maso spolu s kořením.
Přidejte zeleninu a rajčatový protlak spolu s paprikovým krémem.
Do směsi přidejte rýži a chvíli vše dohromady otestujte.
Celou směs zalijte vodou nebo vývarem a nechte vařit, dokud rýže nezměkne.
Do uvařeného rizota vmíchejte strouhaný sýr a můžete podávat.