Zpátky na blog
+ servings

Recept: Hrníčková třešňová bublanina s drobenkou a ořechy

Hrníčková třešňová bublanina s drobenkou a ořechy je oblíbeným tradičním receptem. Hrníčková bublanina je jednoduchá a dá se připravit s různým ovocem a ořechy.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření50 minutes
Celková doba1 hour
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bublanina s drobenkou, hrníčková bublanina, třešňová bublanina
Dávka: 1 plech

Ingredience

Na těsto

  • ¾ hrnku slunečnicového oleje
  • 2 vejce
  • ¾ hrnku mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku loupaných mandlí nasekaných na drobno
  • 2-3 hrnky vypeckovaných třešní

Na drobenku

  • 60 g másla
  • 60 g krupicového cukru
  • 120 g polohrubé mouky
  • citronová kůra na dochucení

Postup

  • Všechny ingredience na těsto kromě mandlí smíchejte a mixujte mixérem, dokud nebude hladké.
  • Jakmile máte těsto připravené, přidejte nasekané mandle a už jen vařečkou promíchejte.
  • Těsto vylijte na vymazaný připravený plech.
  • Umyté a vypeckované třešně rovnoměrně rozprostřete na těsto.
  • V misce smíchejte ingredience na drobenku a utřete. Drobenku nasypte na bublaninu.
  • Pečte v předehřáté troubě 45 až 50 minut na 170 stupňů.