Zpátky na blog
+ servings

Recept: Falešná škvarková pomazánka z pohanky

Máte rádi pomazánky, na kterých si nejen pochutnáte, ale které vás i zasytí a jsou zdravé? Naše falešná škvarková pomazánka z pohanky je rychlá a vynikající.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba35 minutes
Chod: Hlavní chod
Klíčové slovo: falešná škvarková pomazánka z pohanky, pomazánka z pohanky
Dávka: 4 porce

Ingredience

  • 1/4 hrnku  pohanky přibližně 60 g
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kyselé okurky
  • 1 PL hořčice
  • 2-3 PL olivového oleje
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Postup

  • Propláchnutou pohanku dejte vařit na přibližně 5 min v osolené vodě v poměru 1 : 2.
  • Uvařenou pohanku nechte ještě pod pokličkou odpočívat asi 20 min, aby pořádně změkla a nasála vodu.
  • Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku spolu s česnekem dozlatova.
  • V míse smíchejte vychladlou pohanku s osmaženou cibulí a česnekem. Přidejte hořčici, najemno nakrájenou okurku a dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
  • Směs lehce rozmixujte tyčovým mixérem a dejte vychladit do lednice.
  • Podávejte pohankovou pomazánku namazanou na chlebu s najemno nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.