Předem namočené sušené ovoce nejprve nakrájejte na malé kousíčky. Čím větší kousky budete mít, tím větší šance, že se budou tyčinky rozpadat.
Na pánvi orestujte ořechy, dokud se nerozvoní. Následně je nasypte do misky a nechte vychladnout.
Jakmile oříšky vychladnou, nasekejte je také na menší kousky.
Dále si za stálého míchání orestujte vločky do zlatavé barvy. S opékáním to nepřežeňte, aby vám vločky nezhořkly.
Vše smíchejte dohromady, přidejte ještě semínka, lžičku skořice, čokoládové pecičky a zalijte medem.
Směs pořádně promíchejte v lepivé těsto. Pokud se vám stále hodně drolí, přidejte ještě trochu medu.
Připravenou lepivou směs vložte do pekáčku o velikosti zhruba 25x20 cm vyloženým pečicím papírem.
Směs pořádně rukama stlačte. Nejlépe přes pečící papír, aby se vám směs nelepila na ruce.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C a pečte přibližně 15 min do zlatova.
Jakmile směs vychladne, přeneste ji na podložku a velkým ostrým nožem nakrájejte na tyčinky a obalit je v čokoládě.