Proteinová omáčka na těstoviny z červené čočky
Klasické omáčky už se vám přejedly, nebo hledáte nějakou zdravější alternativu? Tato omáčka je velmi rychlá, chutná a zdravá.
Doba přípravy10 minutes minut
Doba vaření20 minutes minut
Celková doba30 minutes minut
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Vegetariánská, Zdravá výživa
Dávka: 0
- 1/2 šálku červené čočky
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1/4 šálku mrkve
- 1/4 šálku krájených rajčat
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- mořská sůl
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1 lžíce oregana
- 1 lžíce sušené bazalky (nebo hrst čerstvé)
- 1 lžíce parmazánu (volitelné)
Červenou čočku dejte vařit dle návodu.
Na pánvi orestujte na olivovém oleji česnek, na drobno nakrájenou mrkev a rajčata. Restujte 3 minuty a často míchejte.
Přidejte zbytek ingrediencí, snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 10-15 minut.
Uvařenou čočku slijte a vmíchejte rajčatovou směs. Můžeme podávat! ✅