Nízkosacharidový francouzský mandlový koláč
Hledáte zdravý koláč bez cukru? Upečte si tradiční francouzský mandlový koláč, který si zamilujete. Je snadný a nejlépe chutná s čerstvými lesními plody nebo s ovocnou marmeládou.
Doba vaření 50 minutes minut
Celková doba 50 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Vegetariánská
Keyword: low-carb
Servings: 1 koláč
Předehřejte troubu na 175 °C. V kuchyňském robotu připravte těsto na krustu a rozprostřeteho ho na dno koláčové formy.
Rozmixujte 2 šálky loupaných mandlí a sladidlo po dobu 5 minut a občas seškrábejte po stranách. Přidejte bílky a vanilkový extrakt.
Zpracovávejte, dokud se hmota nespojí a nezíská konzistenci arašídového másla. Těsto rozetřete na připravený korpus.
Posypte mandlemi a lehce je přitlačte. Pečte 20 minut dozlatova.
Před odstraněním boků formy nechte zcela vychladnout. Podávejte s čerstvými lesními plody nebo džemem.