Neuvěřitelně dobrá hrášková pomazánka s mátou (vegan)
Hrášková pomazánka s mátou: Když se sladký hrášek zamiluje do divoké máty. Krémová, svěží a tak návyková, že ji budete tajně ujídat přímo z lednice. Sbohem, paštiky - tohle je pomazánková revoluce!
Doba přípravy15 minutesminut
Chod: Pomazánka
Kuchyně: Česká, řecká
Klíčové slovo: hrášková pomazánka, kešunéza, pomazánka, pomazánka z kešu
Nejprve si vyrobíme kešunézu. Namočte kešu ořechy do horké vody minimálně na 5 minut.
Slijte a propláchněte namočené kešu ořechy.
V mixéru nebo food procesoru rozmixujte kešu ořechy s vodou, citronovou šťávou, hořčicí, octem, sušeným česnekem do hladka. Tím máte hotovou kešunézu.
Přidejte hrášek (může být i rozmražený) a trochu promixujte do konzistence dle preference. My máme rádi, když jsou tam kousky. Můžete také jen rozmačkat vidličkou.
Dochuťte nasekanou mátou, řeckými bylinkami, limetkou a solí.