Zpátky na blog
+ servings

Nepečený malinový dort (raw, vegan, bez lepku i bez laktózy)

Náš valentýnský malinový raw dort je nepečený, veganský, bez laktózy a navíc bezlepkový. A k jeho přípravě potřebujete pouze mixér!
Doba přípravy19 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bezlepkový dort, dort bez laktózy, malinový dort, nepečený dort, veganský dort
Dávka: 1 dort

Ingredience

Korpus

  • 1/2 hrnku datlové pasty nebo 5-6 datlí medjool či 10-15 malých datlí
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek oblíbených ořechů
  • 4 lžíce kokosového oleje

Krém

  • 2 hrnky kešu ořechů
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • špetka skořice
  • hrnek mražených malin
  • 1 přezrálý banán
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce javorového sirupu volitelné

Postup

  • Ovesné vločky, datle a ořechy rozmixujeme na lepivou směs.
  • Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme na 2 hodiny ztuhnout do mrazáku.
  • Namočené kešu (bez vody) + všechny zbylé ingredience na náplň dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme.
  • Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na ztuhlý základ a vložíme do lednice (pro urychlení tuhnutí můžeme vložit do mrazáku).
  • Po ztuhnutí můžeme ozdobit ovocem a podávat.