Nepečený malinový dort (raw, vegan, bez lepku i bez laktózy)
Náš valentýnský malinový raw dort je nepečený, veganský, bez laktózy a navíc bezlepkový. A k jeho přípravě potřebujete pouze mixér!
Doba přípravy19 minutes minut
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bezlepkový dort, dort bez laktózy, malinový dort, nepečený dort, veganský dort
Dávka: 1 dort
Korpus
- 1/2 hrnku datlové pasty nebo 5-6 datlí medjool či 10-15 malých datlí
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek oblíbených ořechů
- 4 lžíce kokosového oleje
Krém
- 2 hrnky kešu ořechů
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- špetka skořice
- hrnek mražených malin
- 1 přezrálý banán
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce javorového sirupu volitelné
Ovesné vločky, datle a ořechy rozmixujeme na lepivou směs.
Směs rovnoměrně rozprostřeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme na 2 hodiny ztuhnout do mrazáku.
Namočené kešu (bez vody) + všechny zbylé ingredience na náplň dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme.
Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na ztuhlý základ a vložíme do lednice (pro urychlení tuhnutí můžeme vložit do mrazáku).
Po ztuhnutí můžeme ozdobit ovocem a podávat.