Zpátky na blog
+ servings

Nejlepší zeleninový bulgur se sýrem a fazolemi

Nejlepší recept na zdravý bulgur se zeleninou, který chutná naprosto božsky. Inspirovaný mýmpobytem v Mexiku. Zkuste zeleninový bulgur, nebudete litovat!
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření20 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: mexická kuchyně
Dávka: 4 porce

Ingredience

  • 1 PL olivového oleje
  • 1 hrnek vývaru
  • 2 stroužky česneku lze použít i sušený česnek
  • 1 ks jalapeno (volitelné)
  • 1 hrneček bulguru
  • 1 plechovka černých fazolí scezených a propláchnutých
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka kukuřice může být i mražená
  • ½ ČL římského kmínu
  • 200 g sýru cheddar nebo gouda, nastrouhaný
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  • Uvařte bulgur podle návodu.
  • Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte česnek a jalapeno a restujte asi 1 minutu, dokud se nerozvine vůně.
  • Přidejte bulgur, zeleninový vývar, fazole, rajčata, kukuřici a římský kmín. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Přiveďte směs k varu, poté zakryjte, snižte teplotu a nechte dusit 10-15 minut, dokud není bulgur měkký.
  • Vmíchejte 100 g sýru a směs nechte chvíli odstát.
  • Podávejte se zbytkem strouhaného sýru.