Nejlepší recept na zdravý bulgur se zeleninou, který chutná naprosto božsky. Inspirovaný mýmpobytem v Mexiku. Zkuste zeleninový bulgur, nebudete litovat!
Doba přípravy10 minutesminut
Doba vaření20 minutesminut
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: mexická kuchyně
Dávka: 4porce
Ingredience
1PLolivového oleje
1hrnekvývaru
2stroužky česnekulze použít i sušený česnek
1ksjalapeno(volitelné)
1hrnečekbulguru
1plechovkačerných fazolíscezených a propláchnutých
1plechovkakrájených rajčat
1plechovkakukuřicemůže být i mražená
½ČLřímského kmínu
200gsýrucheddar nebo gouda, nastrouhaný
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
Uvařte bulgur podle návodu.
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte česnek a jalapeno a restujte asi 1 minutu, dokud se nerozvine vůně.
Přidejte bulgur, zeleninový vývar, fazole, rajčata, kukuřici a římský kmín. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
Přiveďte směs k varu, poté zakryjte, snižte teplotu a nechte dusit 10-15 minut, dokud není bulgur měkký.