Zpátky na blog
+ servings

Nejlepší vláčný makový koláč s tvarohem

Velmi jednoduchý tvarohovo-makový koláč, který připravíte za pár minut s pomocí kuchyňského robotu a mixéru. Náš makový koláč s tvarohem je krásně vláčný, chutný, zasytí, ale stále je poměrně zdravý, pokud to nepřeženete s cukrem.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření35 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: makový koláč, tvarohový koláč
Dávka: 1 koláč

Ingredience

Těsto

  • 100 g másla nakrájené na kostičky + na vymazání formy
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g hladké pšeničné mouky
  • 1 ČL kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 vejce

Náplň

Postup

  • Předehřejte troubu na 185 °C.
  • Všechny přísady na těsto kromě vejce dejte do robotu a několika pulzy připravte drobenku. (Lze i ručně.)
  • Přidejte vejce a zpracujte na hladké těsto.
  • Dortovou formu o průměru 23–24 cm lehce vymastěte a vyložte těstem včetně okrajů.
  • Rozmixujte tvaroh s vejci, kešu ořechy, cukrem, vanilkovým extraktem a šťávou z limetky, případně doslaďte podle chuti.
  • Nakonec vmíchejte mák.
  • Korpus naplňte připravenou náplní.
  • Pečte asi 30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé.
  • Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničk