Zpátky na blog

Nejlepší vajíčková pomazánka bez majonézy – krémová a zdravá

Hledáte dokonalou vajíčkovku bez majonézy? Tuhle budete milovat. Je zdravější, chutnější a bez majonézy, ze které by vám mohlo být špatně.
Servings: 0

Ingredients

  • 6 vajec vařené na tvrdo (10-15 minut)
  • 1 hrneček naturálních kešu nebo kešu máslo
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 PL jablečného octa
  • 1-2 PL hořčice
  • 1 PL sušeného česneku
  • sůl dle chuti
  • 1/2 hrneček vody

Instructions

  • Uvařte vejce natvrdo. Dejte vejce do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 10-15 minut podle velikosti. Poté je zchlaďte ve studené vodě.
  • Namočte kešu na 5 minut do horké vody, aby změkly.
  • Dejte do mixéru všechny ingredience na kešunézu s částí vody a mixujte do hladka. Pokud je směs příliš hustá, přidávejte postupně více vody, dokud nedosáhnete konzistence podobné majonéze.
  • Ochutnejte kešunézu a případně dochuťte dle potřeby jablečným octem, hořčicí, solí či citronovou šťávou.
  • Oloupejte a rozmačkejte vejce vidličkou v misce. Nechte tam klidně menší kousky pro zajímavější texturu.
  • Smíchejte vajíčka s kešunézou – množství přizpůsobte podle toho, jak moc krémovou pomazánku preferujete. Začněte s menším množstvím a postupně přidávejte.
  • Dochuťte hořčicí a solí podle vaší chuti.
  • Před podáváním posypte najemno nakrájenou jarní cibulkou nebo pažitkou.