Uvařte vejce natvrdo. Dejte vejce do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 10-15 minut podle velikosti. Poté je zchlaďte ve studené vodě.
Namočte kešu na 5 minut do horké vody, aby změkly.
Dejte do mixéru všechny ingredience na kešunézu s částí vody a mixujte do hladka. Pokud je směs příliš hustá, přidávejte postupně více vody, dokud nedosáhnete konzistence podobné majonéze.
Ochutnejte kešunézu a případně dochuťte dle potřeby jablečným octem, hořčicí, solí či citronovou šťávou.
Oloupejte a rozmačkejte vejce vidličkou v misce. Nechte tam klidně menší kousky pro zajímavější texturu.
Smíchejte vajíčka s kešunézou – množství přizpůsobte podle toho, jak moc krémovou pomazánku preferujete. Začněte s menším množstvím a postupně přidávejte.
Dochuťte hořčicí a solí podle vaší chuti.
Před podáváním posypte najemno nakrájenou jarní cibulkou nebo pažitkou.