Nejlepší tukožroutská polévka: Zeleninová polévka s quinou
Nejlepší tukožroutská polévka, která zasytí na dlouhou dobu. Tato zeleninová polévka je ideální na hubnutí, protože obsahuje jen zdravé ingredience ale zároveň zasytí, takže nebudete hned hladoví, což je často problém klasických tukožroutských polévek
Doba přípravy25 minutesminut
Doba vaření45 minutesminut
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská, středomořská
Klíčové slovo: polévka na hubnutí, quinoa polévka, recept z quiony, tukožroutská polévka
1konzervabílých fazolí nebo cizrny, opláchnutá a okapaná
1hrnek nasekané čerstvé kapusty nebo mangolduodstraněná tvrdá žebra
1-2ČLcitronové šťávyči dle chuti
parmazándle chuti, na ozdobu
Postup
Orestujte cibuli, pak přidejte mrkev, celer, sezónní zeleninu a špetku soli. Restujte 6 až 8 minut.
Přidejte česnek a tymián restujte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu. Přidejte nakrájená rajčata se šťávou a vařte ještě několik minut, často míchejte.
Přidejte quinou, vývar a vodu. Přidejte lžičku soli, bobkové listy a špetku papriky. Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem. Zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu, potom částečně přikryjte hrnec pokličkou a snižte teplotu.
Vařte 25 minut, poté sejměte pokličku, přidejte fazole, mangold či kapustu a vařte dalších 5 minut.
Sundejte hrnec z plotny a vyjměte bobkové listy, ochutnejte a dochuťte šťávou z citronu a solí.