Nejlepší italská hořčicová zálivka na salát z kešu
Dnes jsme si pro vás připravili velmi zdravou a chutnou zálivku z kešu ořechů, kterou můžete použít do letních salátů.
Doba přípravy30 minutes minut
Doba vaření5 minutes minut
Celková doba35 minutes minut
Course: Zálivka
Cuisine: Veganská, Vegetariánská, Zdravá výživa
Keyword: salátová zálivka, zálivka na salát
Servings: 1 sklenice
- 1/2 šálku naturálních kešu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce miso pasty (nebo sojové omáčky)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička sušené cibule
- hrst čerstvých bylinek
Nejprve dejte kešu namočit alespoň na 30 minut do horké vody.
Poté smíchejte všechny ingredience v mixéru (ideálně blender, ale poslouží i ponorný) a mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká zálivka.
Zálivku skladujte v uzavřené sklenici maximálně 3 dny v lednici.