Zpátky na blog

Nejlepší cuketové placičky, které jsou extrémně rychlé

Tento recept naprosto milujeme, podle nás je to nejlepší recept na cuketové placičky, které jsou naprosto famózní s jogurtovým dipem nebo s bramborami. Navíc jsou extrémně rychlé na přípravu.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření30 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: cuketové placičky, recepty z cukety
Dávka: 0

Ingredience

Cuketové placičky

  • 1,5 kg cukety
  • 2-3 vejce
  • 50-100 g hladké mouky dle vodnatosti cukety
  • 50 g mandlové mouky
  • 1 ČL majoránky
  • 1 ČL oregana
  • 2 stroužky Česneku
  • Olej slunečnicový nebo řepkový, na smažení
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Jogurtový dip

  • 150 g bílého jogurtu farmářský
  • Hrst pažitky
  • Hrst hladkolisté petržele
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř

Postup

  • Cuketu pořádně omyjte a nastrouhejte najemno. Přidejte k ní zarovnanou lžičku soli a promíchejte.
  • Směs cukety a soli nechte 15 minut odležet, aby cuketa pustila vodu. Poté cuketu vyždímejte od přebytečné vody a dejte do čisté misky.
  • Přidejte vajíčka, mouku, mandlovou mouku, prolisovaný česnek, majoránku, oregano, pepř a sůl. Dobře promíchejte.
  • Rozpalte pánev s olejem na střední stupeň. Udělejte zkušební placku a ochutnejte ji. Těsto by mělo být spíše hustší, kompaktní a na pánvi by se nemělo trhat. Pokud je řídké, přidejte ještě mouku; pokud se trhá, přidejte vejce.
  • Pomocí lžíce vytvářejte placky a smažte je na středním stupni, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  • Hotové placky odkládejte na papírové kuchyňské utěrky, aby se zbavily přebytečného oleje.
  • Mezitím smíchejte jogurt s nasekanou pažitkou, petrželkou, solí a pepřem. Placky podávejte s jogurtovým dipem.