Zpátky na blog

Lišková omáčka k bramborám i k masu (bezlaktózová)

Jednoduchá a rychlá lišková omáčka k bramborám i k masu, která je bezlaktózová, veganská i bezlepková.
Chod: Oběd
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: lišková omáčka
Dávka: 0

Ingredience

  • 1 hrneček kešu ořechů namočené v horké vodě 5 minut
  • 200 ml horké vody
  • 200 g lišek nakrájených
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 2 ČL sušeného česneku
  • 1 ČL muškátového oříšku
  • 1 ČL sušené cibule
  • Sůl cca půl lžičky
  • Pepř dle chuti
  • Šťáva z půlky limetky
  • Olej na restování

Postup

  • Namočené kešu ořechy rozmixujte s horkou vodou, lahůdkovým droždím, sušeným česnekem, muškátovým oříškem, sušenou cibulí, solí a pepřem do hladké omáčky.
  • Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájené lišky. Nechte je chvíli restovat, dokud nepustí vodu. Osolte.
  • K orestovaným liškám přidejte kešu omáčku a na nízkém plameni společně duste pod pokličkou alespoň 10-15 minut.
  • Omáčku dosolte a dochuťte šťávou z limetky.