Lišková omáčka k bramborám i k masu (bezlaktózová)
Jednoduchá a rychlá lišková omáčka k bramborám i k masu, která je bezlaktózová, veganská i bezlepková.
Chod: Oběd
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: lišková omáčka
Dávka: 0
- 1 hrneček kešu ořechů namočené v horké vodě 5 minut
- 200 ml horké vody
- 200 g lišek nakrájených
- 2 PL lahůdkového droždí
- 2 ČL sušeného česneku
- 1 ČL muškátového oříšku
- 1 ČL sušené cibule
- Sůl cca půl lžičky
- Pepř dle chuti
- Šťáva z půlky limetky
- Olej na restování
Namočené kešu ořechy rozmixujte s horkou vodou, lahůdkovým droždím, sušeným česnekem, muškátovým oříškem, sušenou cibulí, solí a pepřem do hladké omáčky.
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájené lišky. Nechte je chvíli restovat, dokud nepustí vodu. Osolte.
K orestovaným liškám přidejte kešu omáčku a na nízkém plameni společně duste pod pokličkou alespoň 10-15 minut.
Omáčku dosolte a dochuťte šťávou z limetky.