Zpátky na blog
+ servings

Kuskus s kuřecím masem ve smetanové omáčce

Vyzkoušejte náš jednoduchý a rychlý recept na kuskus s kuřecím masem ve smetanové omáčce. Je to lehké, dobře vás zasytí a rozhodně si na něm pochutnáte.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření20 minutes
Celková doba30 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kuskus s kuřecím masem
Dávka: 2 porce

Ingredience

  • 200 g kuskusu
  • 250 g kuřecích prsou nakrájené na kostičky
  • 200 ml  smetany na vaření
  • 1 žlutá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL ghí na dochucení kuskusu
  • sůl
  • pepř
  • tymián čerstvý nebo sušený

Postup

  • Nakrájejte cibuli nadrobno a na středním plameni ji osmažte do zlatova na oleji.
  • Poté přidejte kuřecí kousky, sůl a pepř.
  • Kousky masa osmažte také do zlatova a přidejte prolisovaný česnek, tymián a orestujte.
  • Poté přidejte smetanu a vařte pár minut.
  • Připravte kuskus podle návodu a orestujte s kouskem másle nebo ghí na pánvi.
  • Můžete podávat samotné nebo s fazolovými lusky nebo vařenou zeleninou.