120mlespressa nebo silné kávydoporučujeme bez kofeinu
2PL kávového likérunapř. Kahlúa
voda podle potřeby
Postup
Piškoty
Předehřejte troubu na 180°C. V jedné míse smíchejte suché ingredience. V druhé míse spojte mokré ingredience a postupně je vmíchejte do suchých, dokud nezískáte hladké těsto.
Do vysokého plechu (který zabírá celou troubu) vložte pečící papír a naneste na něj rovnoměrně těsto a pečte 22–28 minut. Piškoty by měly být zlatavé a na špejli by neměly ulpívat zbytky těsta.
Po vychladnutí piškoty nakrájejte na proužky široké asi 2,5 cm. Tyto "piškoty" tvoří základ tiramisu.
Tiramisu
Kešu ořechy zalijte vařící vodou vodou a nechte 10-30 minut odstát, dokud nezměknou. Poté je slijte a propláchněte studenou vodou.
Kešu rozmixujte s javorovým sirupem, kokosovým mlékem z plechovky a vanilkovým extraktem.
Smíchejte espresso s kávovým likérem a doplňte vodou na objem 180 ml.
Začněte namáčet piškoty do kávy s likérem a pokládejte je do zapékací mísy (23 × 33 cm).
Na piškoty rovnoměrně rozetřete polovinu krému.
Položte druhou vrstvu piškotů namočených v kávě s likérem.
Dezert zakryjte a dejte minimálně na 3 hodiny, ideálně přes noc, chladit do lednice.