Zpátky na blog
+ servings

Jednoduché a dokonalé vegan tiramisu bez vajec a bez mascarpone

Dokud neochutnáte, tak neuvěříte, že vegan tiramisu bez vajec a bez mascarpone může být dokonalé!
Doba přípravy30 minutes
Doba vaření28 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: tiramisu, veganské tiramisu
Dávka: 8 porcí

Ingredience

Veganské piškoty

  • 2 + 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 + 1/2 hrnku cukru
  • 2 ČL jedlé sody
  • 1 ČL soli
  • 1 1/3 hrnku rostlinného mléka například mandlového nebo sojového
  • 2/3 hrnku rostlinného oleje například řepkového
  • 1/4 hrnku citronové šťávy nebo jablečného octa
  • 1 PL vanilkového extraktu

Tiramisu

  • 1 hrnek naturálních kešu
  • 3 PL agávového sirupu nebo javorového sirupu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 plechovka kokosového mléka 400 ml
  • 1 PL kakaa na posypání
  • 120 ml espressa nebo silné kávy doporučujeme bez kofeinu
  • 2 PL kávového likéru např. Kahlúa
  • voda podle potřeby

Postup

Piškoty

  • Předehřejte troubu na 180°C. V jedné míse smíchejte suché ingredience. V druhé míse spojte mokré ingredience a postupně je vmíchejte do suchých, dokud nezískáte hladké těsto.
  • Do vysokého plechu (který zabírá celou troubu) vložte pečící papír a naneste na něj rovnoměrně těsto a pečte 22–28 minut. Piškoty by měly být zlatavé a na špejli by neměly ulpívat zbytky těsta.
  • Po vychladnutí piškoty nakrájejte na proužky široké asi 2,5 cm. Tyto "piškoty" tvoří základ tiramisu.

Tiramisu

  • Kešu ořechy zalijte vařící vodou vodou a nechte 10-30 minut odstát, dokud nezměknou. Poté je slijte a propláchněte studenou vodou.
  • Kešu rozmixujte s javorovým sirupem, kokosovým mlékem z plechovky a vanilkovým extraktem.
  • Smíchejte espresso s kávovým likérem a doplňte vodou na objem 180 ml.
  • Začněte namáčet piškoty do kávy s likérem a pokládejte je do zapékací mísy (23 × 33 cm).
  • Na piškoty rovnoměrně rozetřete polovinu krému.
  • Položte druhou vrstvu piškotů namočených v kávě s likérem.
  • Dezert zakryjte a dejte minimálně na 3 hodiny, ideálně přes noc, chladit do lednice.
  • Před podáváním posypejte povrch kakaem.