Máte doma tlakový hrnec, multicooker či jiný druh papiňáku a hledáte rychlý recept? Zkuste indickou curry rýži, které také někdo říká indické rizoto. Přípravu zvládnete do 35 minut a pochutnáte si na krémovém rizotu v indickém stylu.
1 chili papričku, nakrájenou (pálivost dle vaší preference).
Instructions
V tlakovém hrnci orestujte na kokosovém oleji či ghee římský kmín.
Po 2 až 3 minutách přidejte cibuli, česnek a zázvor. Restujte, dokud cibule nezezlátne. Vypněte restování a vmíchejte koření.
Přidejte vývar, kokosové mléko, cizrnu a arborio rýži. Rýže by měla být ponořená. Poté zavřete papiňák a zapněte ho na vysoký tlak a nastavte časovač na 8 minut.
Po skončení časovače vypněte papiňák a nechte z něj přirozeně uvolnit tlak.
Otevřete tlakový hrnec, promíchejte směs a dochuťte limetkovou šťávou.
Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou, čerstvým koriandrem a nakrájenou chilli papričkou.