Zpátky na blog
+ servings

Francouzské pohankové palačinky s tvarohem

Francouzské palačinky se původně vyráběly z pohankové mouky, která je bezlepková a zdravá. Vyzkoušejte naše francouzské pohankové palačinky s tvarohem.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření10 minutes
Celková doba15 minutes
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká, francouzská
Klíčové slovo: francouzské pohankové palačinky, palačinky z pohanky, pohankové palačinky
Dávka: 6 palačinek

Ingredience

Těsto na pohankové palačinky

  • 120 g pohankové mouky
  • 1 vejce
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 pl másla nebo kokosového oleje
  • špetka soli

Náplň do palačinek

Postup

  • Pohankovou mouku nasypte do mísy a uprostřed vytvořte důlek.
  • Přidejte vejce, špetku soli a část vody.
  • Metličkou těsto pořádně zamíchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci těsta bez hrudek.
  • Postupně přidávejte další množství vody, dokud těsto nebude tak akorát řídké.
  • Na konec vmíchejte rozpuštěné máslo a nechte těsto aspoň hodinu odstát.
  • Na rozehřátou pánvičku dejte trochu másla nebo kokosového oleje.
  • Naneste malé množství těsta na pánvičku a krouživými pohyby těsto rovnoměrně rozlijte po pánvičce.
  • Následně si v malém hrnci ohřejte trochu mraženého lesního ovoce, kterým pak ozdobíte pohankovou palačinkou s tvarohem.