Zpátky na blog
+ servings

Flapjack: Recept na domácí müsli tyčinky s čokoládou

Jednoduchý a rychlý recept na flapjack s čokoládou. Naše domácí müsli tyčinky jsou bezlepkové a bez vajec, lze je připravit i ve veganské alternativě i bez cukru. Záleží, jakou čokoládu použijete.
Doba přípravy15 minutes
Celková doba15 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: flapjack, musli tyčinka, nepečený dezert
Dávka: 10 tyčinek

Ingredience

Tyčinky

Poleva

  • 150 g čokoládových pecek Belgická čokoláda Callebaut (hořká / mléčná, lze použít i jejich veganskou nebo bez cukru)

Postup

  • Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, mandlovou mouku, špetku soli, arašídové máslo, javorový sirup, mléko a vanilkový extrakt. Pokud se směs zdá příliš suchá, přidejte trochu více mléka.
  • Směs vložte do připravené formy a pořádně ji upěchujte.
  • Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nalijte ji na upěchovanou směs.
  • Dejte do lednice na 1-2 hodiny, dokud čokoláda neztuhne.