Zpátky na blog

Dokonalá veganská poke bowl s arašídovou omáčkou

Tento recept jsem si přivezla z Havaje. Ochutnejte veganskou variaci poke bowl s arašídovou omáčkou. Jednoduchý a rychlý recept.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: havajská
Klíčové slovo: poke bowl
Dávka: 0

Ingredience

Základ

  • 1 hrnek uvařené jasmínové rýže quinoa / bulgur / jiný typ rýže
  • 1 balení tofu marinované, uzené, nebo tempeh či jiný druh proteinu

arašídová omáčka

  • ¼ hrnku hrnku arašídového másla
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • 1 ČL čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 PL rýžového octa
  • 1 PL tamari nebo sójové omáčky
  • 2-4 PL vody na zředění

zelenina

  • 1 okurka nakrájená na kostičky
  • 1 ½ hrnku červeného zelí nastrouhaného
  • 2 velké mrkve nakrájené na nudličky
  • 1 hrnek edamame či jiných luštěnin to jsou sójové boby
  • 1 avokádo nakrájené na kostičky
  • 3 stonky jarní cibulky nasekané

na ozdobu

Postup

  • Uvařte rýži / quinou či bulgur.
  • Nakrájejte marinované tofu či tempeh a opečte na pánvi.
  • V mixéru nebo tyčovým mixérem rozmixujte všechny ingredience na arašídovou omáčku. Postupně přidávejte vodu až do požadované konzistence.
  • Připravte si všechnu zeleninu - nakrájejte okurku, nastrouhejte zelí, nakrájejte mrkev na nudličky, uvařte sójové boby edame podle návodu na obalu.
  • SNa dno dejte teplou rýži, po obvodu naaranžujte zeleninu, doprostřed položte tofu a přelejte omáčkou.