Dokonalá veganská poke bowl s arašídovou omáčkou
Tento recept jsem si přivezla z Havaje. Ochutnejte veganskou variaci poke bowl s arašídovou omáčkou. Jednoduchý a rychlý recept.
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: havajská
Klíčové slovo: poke bowl
Dávka: 0
Základ
- 1 hrnek uvařené jasmínové rýže quinoa / bulgur / jiný typ rýže
- 1 balení tofu marinované, uzené, nebo tempeh či jiný druh proteinu
arašídová omáčka
- ¼ hrnku hrnku arašídového másla
- 1 stroužek česneku nasekaný
- 1 ČL čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 PL javorového sirupu
- 1 PL rýžového octa
- 1 PL tamari nebo sójové omáčky
- 2-4 PL vody na zředění
zelenina
- 1 okurka nakrájená na kostičky
- 1 ½ hrnku červeného zelí nastrouhaného
- 2 velké mrkve nakrájené na nudličky
- 1 hrnek edamame či jiných luštěnin to jsou sójové boby
- 1 avokádo nakrájené na kostičky
- 3 stonky jarní cibulky nasekané
Uvařte rýži / quinou či bulgur.
Nakrájejte marinované tofu či tempeh a opečte na pánvi.
V mixéru nebo tyčovým mixérem rozmixujte všechny ingredience na arašídovou omáčku. Postupně přidávejte vodu až do požadované konzistence.
Připravte si všechnu zeleninu - nakrájejte okurku, nastrouhejte zelí, nakrájejte mrkev na nudličky, uvařte sójové boby edame podle návodu na obalu.
SNa dno dejte teplou rýži, po obvodu naaranžujte zeleninu, doprostřed položte tofu a přelejte omáčkou.