Batátová polévka s mrkví, kari a zázvorem
Bezlaktózová, bezlepková a zdravá batátová polévka s mrkví, kari a zázvorem. Hotová je za 45 minut, ale většinu času se vaří, takže u přípravy strávíte max 10 minut. Vhodná pro vegetariány, vegany a každého, kdo miluje dobré polévky.
Doba přípravy 10 minutes minut
Chod: Polévka
Kuchyně: Americká, Česká
Klíčové slovo: batátová polévka, polévka, veganská polévka, vegetariánská polévka
Dávka: 4 porce
3 PL olivového oleje nebo másla 1 velká cibule oloupaná a jemně nakrájená 500 g batátů nakrájené na kostičky 300 g mrkve nakrájená na kostičky 1 hrneček kešu ořechů (namočených v horké vodě alespoň na 5 minut) 150 gramů 1 stroužek česneku nakrájený na malé plátky 5 hrnečků zeleninového vývaru 2 PL čerstvého zázvoru nastrouhaný 2 ČL lmletého římského kmínu 2 ČL mletého koriandru 1 ČL kari 1 ČL lžička mleté kurkumy sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti šťáva z limetky
V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibulku.
Přidejte česnek a restujte asi 30 vteřin. Potom přidejte nakrájenou mrkev, batáty, vývar, zázvor, kmín, koriandr, kari a kurkumu a dobře promíchejte.
Snižte teplotu, přikryjte hrnec a vařte polévku, dokud nebudou batáty měkké, cca 20-25 minut.
Mezitím si rozmixujte kešu ořechy s jedním šálkem vody do hladké konzistence kešu smetany.
Poté rozmixujte polévku ponorným mixérem a zahustěte kešu smetanou.
Dochuťte solí, pepřem a šťávou z limetky a můžete podávat.