Banana bread pro miminka - bez vejce, bez cukru i bez laktózy
Tahle baby verze banánového chlebíku bude chutnat nejen vám ale i vašim dětem. Je veganská, bez vajec i bez laktózy.
Doba přípravy19 minutes minut
Doba vaření55 minutes minut
Chod: Dezert
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: baby banana bread, banana bread
Dávka: 1 chlebík
- 2 šálky 280 g špaldové mouky
- 1/4 šálku 60 g mandlové moučky
- 3 ks středně velké mrkve nastrouhané
- 1 malé jablko nastrouhané
- 1/2 šálku 120 ml kokosového mléka Real Thai
- 2 ČL lžičky mleté skořice
- 2 ČL lžičky prášku do pečiva
- 1/2 ČL lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 2 středně velké zralé banány rozmačkané
- 1/4 šálku kokosového oleje
Předehřejte troubu na 175 °C. Formu o rozměrech cca 23 × 13 cm vymažte tukem nebo vyložte pečicím papírem.
V jedné míse promíchejte suché ingredience a v druhé spojte mokré.
K mokrým ingrediencím přidejte nastrouhanou mrkev a jablko, poté postupně vmíchejte suchou směs, dokud nevznikne hladké těsto.
Nalijte těsto do připravené formy a pečte 50–55 minut.
Po upečení nechte banana bread 10 minut vychladnout, poté jej vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.