Zpátky na blog
+ chlebík

Banana bread pro miminka - bez vejce, bez cukru i bez laktózy

Tahle baby verze banánového chlebíku bude chutnat nejen vám ale i vašim dětem. Je veganská, bez vajec i bez laktózy.
Doba přípravy19 minutes
Doba vaření55 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: baby banana bread, banana bread
Dávka: 1 chlebík

Equipment

  • forma na banana bread 23 × 13 cm 

Ingredience

  • 2 šálky 280 g špaldové mouky
  • 1/4 šálku 60 g mandlové moučky
  • 3 ks středně velké mrkve nastrouhané
  • 1 malé jablko nastrouhané
  • 1/2 šálku 120 ml kokosového mléka Real Thai
  • 2 ČL lžičky mleté skořice
  • 2 ČL lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 ČL lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 středně velké zralé banány rozmačkané
  • 1/4 šálku kokosového oleje

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C. Formu o rozměrech cca 23 × 13 cm vymažte tukem nebo vyložte pečicím papírem.
  • V jedné míse promíchejte suché ingredience a v druhé spojte mokré.
  • K mokrým ingrediencím přidejte nastrouhanou mrkev a jablko, poté postupně vmíchejte suchou směs, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nalijte těsto do připravené formy a pečte 50–55 minut.
  • Po upečení nechte banana bread 10 minut vychladnout, poté jej vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout.