Babiččina nejvláčnější tvarohová bábovka: Luxusní recept
Když se řekne bábovka, každý si představíme trochu něco jiného. Pro nás je to tato tradiční babiččina tvarohová bábovka s kokosem. Je vynikající, vláčná a hlavně ji můžete udělat i ve zdravější variantě, kdy nahradíte cukr javorovým sirupem.
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bábovka, tvarohová bábovka
Dávka: 0
250 g měkkého tvarohu z vaničky 2 vejce 4 PL kokosového oleje 100g (vrchovaté lžíce) 0,5 hrnku cukru ve zdravé verzi 5 PL javorového sirupu 1 hrnek hladké mouky 0,5 hrnku jemně strouhaného kokosu 1 kypřicí prášek 1 PL vanilkové extraktu mléko podle potřeby, v případě varianty s javorovým sirupem nepoužíváme hrst nasekaných pekanových ořechů 1 PL citronové kůry nebo pomerančové hrst rozinek kakao podle potřeby (pokud chcete dvoubarevnou) tuk na vymazání formy
Vyšlehejte 2 vejce s 5 PL javorového sirupu nebo 0,5 hrnku cukru.
Přidejte 250 g měkkého tvarohu a 4 lžíce kokosového oleje.
Postupně vmíchejte 1 hrnek hladké mouky, 0,5 hrnku kokosu, 1 kypřicí prášek, 1 lžíci vanilkového extraktu, citronovou kůru, nasekané pekanové ořechy, rozinky a přidávejte mléko dle potřeby pro vhodnou konzistenci těsta.
Vymažte formu tukem a vysypte hrubou moukou či kokosem.
Vlijte těsto do připravené formy.
Vložte formu do trouby a pečte na 165 stupňů cca hodinu, dokud není bábovka zlatohnědá a propečená (test špejlí).
Po upečení nechte bábovku trochu vystydnout a poté ji opatrně vyklopte z formy.